WSAB: Emaman Ciren Khas Sunda
Blog Propil warga Bewara keur warga WSABCare Katuangan Sunda Lalakon

Thursday, July 28, 2005

Emaman Ciren Khas Sunda

Sambil ngantosan ibu2 lain anu bade ngenalkeun diri...yuk urang nyarioskeun emaman...naon deui atuh nya...da reuseup emam atuda...

Ibu2 komo anu nuju di luar nagreg, ngumbara mah..pastina kaemutan wae ka emaman Sunda anu pedo elom tea...ahh huhuy lah pokona..

Saurna nya urang Sunda teh, upami kana makanan sok kreatif, naon ge tiasa dijanteunkeun emaman, sok we tingali ka toko oleh2 di Bandung, Tasik atanapi Garut sok aya nu aneh2, nu teu kapikirkeun tapina teh pedo elom tea...

Sok ibu2 anu gareulis....mangga nulis di komen naon wae nu nuju kaemutan emaman khas Sunda...ayeuna...saratna eta weh teuteup bahasa Sunda nya...teu nanaon upami kasar oge..meh tambah lekoh...

hayu ah....mangga....

18 Waleran:

At 9:49 AM, Blogger Ophi ngawaler ...

horee nu pertama..hihihi...hmmm ceuk abdi mah nya nu paling enak surenak nyaeta tumis genjor oncom...ahhhhhh lezaaaatttt...emamna sareng sambel cibiuk...pokona mah asa tuur jadi leungeun leungen jadi tuur lah...(kunaon phi tisoledad?)..hihi...nya kitu weh abdi mah, sok tambihan ibu2...naon deuiii...

 
At 9:51 AM, Blogger Ophi ngawaler ...

ahhh salah nulis kuduna tumis GENJER...

 
At 12:59 PM, Blogger Lia ngawaler ...

Tumis Genjer jeung oncom teh mun teu leupat mah disebutna teh ulukutek genjer, tah mun genjer/eceng digentos leunca disebutna ulukutek leunca...memang nikmeh nemi kana sakujur angen...sanggup kamerekaan hihi. Saha nu teu apal kamerekaan cing cung!!!.

abdi mah ieu teh butuh resep cilok, cingan ibu2 bagi resepna...ripuh bilih ngacayyy yeuh tulungggggg. Resep awug oge, Irma pangnaroskeun ka si emang Awug kumaha ngadambelna kituh hihi...ari peda beureum mah sareng liwet keun we tiasa dipaksakeun ku nuang liwetna wungkul seng uyah.
Sok urang silih bibita katuangan raos...sugan tiasa kalandongan ku didongengkeun hihi

Salam
Lia

 
At 5:04 AM, Blogger Deasy Roberts. ngawaler ...

ophi.......genjer itu mah makanan kaporit abdi.

Ceuk saya mah genjer,tauco nu plg leker...
Tambihan sareng cabe rawit...nu seueur!!!.

 
At 8:55 AM, Blogger roro ngawaler ...

aiiiiih... ulukutek nyah....

abi mah ulukutek leunca nu matak kapiuhan teh...

tah... mun abi mah, sesuai spesipik lokal, ditambihan dage, terang dage parawargi? sarupaning tempe atawa oncom, ngan didamel tina kacang sanes kadele. rupina mah sami hideung tur buluan (iiiiih jorok), buluan tina ragi tea ah...

cenah mah cenah, dage teh khas na daerah wetan, siga oncom khas bandung kitu.

jadi we dage teh sami matak nineung. digoreng ditariguan siga tempe ge meni raos...

 
At 10:49 AM, Blogger Nia ngawaler ...

Duuuuuuh, ari soal oncom mah, eta kacintaan abdi, pas uih kamari meuni unggal dinten beh masak tumis oncom, berhubung teu pati suka leunca sok di gentos ku daun tangkil beh ... plus cengek tantu na hehehe ... emam na sareng lauk gabus anu montok ... :D

Abdi ayeuna kuer hoyong tales ( mentang2 ti Bogor yeuh .. :P )anu di campur parutan kalapa tea, sareng dodol sirsak ... sisa na nyusul beh nya ( kali ada yg mau ngelempar nanti nya hihihi ... culumit ah ... j/k )

 
At 9:53 PM, Blogger Lia ngawaler ...

Teh Roro eta dage nu hideung buluan teh tina kacang naon?? diabdi mah nu pajeng teh dage galendooo dipais teras dibeuleum...nikmeh. Teh nia hoyong urab taleus, abi mah hoyong comro...eta teh Inta teu ngirim wae yeuh...Teh Intaaa mana comrooo

 
At 7:05 PM, Blogger Momy De' Vieto ngawaler ...

waduh dage ??? buluan ??? siga kumaha nya? upami karedok leunca kumaha, sareng peda beureum digorengna ku jalantah aduna tahu sareng kurupuk, waduh ngalimed geura osok hese eureun ika mah mun aya eta teh, siga anu teu eling keduk deui-keduk deui kanu boboko teh hehehe ... rewooog

 
At 8:53 PM, Blogger Cerita Kita.. IrmaYogaSyifaFira ngawaler ...

hihihi eta peda beureum kuatka digoreng ku jalantah.. hehe. Irma mah naon atuh nya, mmmhh meuni sesah mun dipiwarang milih anu "pangresepna" teh.. karedok resep, ulukutek resep, peda beureum resep, asin jambal resep, sambel tarasi resep, sayur asem resep, sayur lodeh resep, soto bandung resep, ahh.. tapi sigana mah, sangu tutug oncom sareng kurupuk RDN tea geuningan lahh nu pangraosna kanggo siang ieu mah! hihihi..

 
At 11:51 PM, Blogger Nita ngawaler ...

euleuh, ulukutek! Matak sono ka pun rama upami kieu mah. Margi, pun rama teh pang-jago ngadamel ulukutek di bumi. Nyambel oge pangraosna upami didamel ku pun rama. Tapi ieu teh, lebet ka 'makanan berbahaya' di bumi mah. Sok hilap ka diet, nambih wae sangu na.. hihihi

Ayeuna abdi mah, sono ka Cireng sareng Cilok sareng sagala rupa gorengan euy. Basa kamari nuju 'ngantos' keneh, rajin ngadamel cireng, 3x sadinten aya panginten.. Bisi orok ngacay tea.. hahaha

Ayeuna mah, meni haroream kieu :)

 
At 1:01 PM, Blogger TomInta family ngawaler ...

Wah gawat pami tos nyarioskeun tuangeun mah, komo tuangeun sunda...
efek sampingna teh sbb:
* bari kutap ketap ngetikna (nahan acay maksudna :D))
* teras kaimpi impi
* teras sababaraha dinten teh jamedud da teu kahontal kapalay nuang tuangeun sunda nu raos pisan teh.
Tuangeun sunda teh ceuk abdi mah aya dua kategori, kategori raos sareng kategori raos pisaaaannnn.
Nu ayeuna nuju dipikahoyong ku sim abdi mah nyaeta, Ase cabe, goreng kalilipa, angeun haseum, sambel tarasi sareng kurupuk aci ulah hilap.
Nuangna nganggo sangu panas panas... slruuppp...... glek lah..
"Jahanam"na ( hihi puntennya meni kasar) tuangeun sunda teh, teu tiasa direndengkeun sareng sangu saeutik... pasti we sanguna teh kedah seueur.,... janten siga Ophi teu cekap sapiring... kitu nya Phi ? :D
eh eh aya kahoyong anyar yeuh... Inta hoyong gurilem.....:-( Tuluuunggggg..............
Ayaaahhhh mudik yuuuuuuuu............

 
At 3:18 AM, Blogger Ophi ngawaler ...

Teh Intaaaaaaaaaaa
aku juga ingin gurilem si kurupuk b***** tea...nu pang asoy mah nya gurilem anu di belakang hotel Horison..wahh heuheuy deudeuhh..teh kalo pulang nitip..hehe

 
At 4:35 AM, Blogger Nana ngawaler ...

Teh inta sareng teh ophi,ari gurilem teh naon,abdimah nembe nguping tah....ato....terang bentuk beda nami sugannya tina naon tah teh gurilem teh sok cariosken.......:)

Ari abdimah nuju ngelai ngabayangkeun sangu liweut,diluhurna ditambihan lauk selar tambih lalab jeung sambel mun heunteu jeung lauk peda beurem dikucuran ku jeruk lemo,tong hilap babauannana penambah selera makan peuteuy atawa seupi di goreng panas2,tuangna disisi sawah atanapi disisi kulah,ngangge daun cau tuangna sabari manjang tea ning rame2 dina daun MMmmmm.....ennaaakkkk...(ngacai euy...)

 
At 9:52 PM, Anonymous Anonymous ngawaler ...

aduh Karedok...kasukaan abdi sareng nasi Timbel,asin jambal roti,oreg tempe...horee...oregna nu seueur cabe hejona di tambih daun tangkil,yuuuu urang emam papahare...

 
At 9:55 PM, Anonymous mamafeza ngawaler ...

aih..eta kunaon namina katinggaleun..

 
At 11:23 PM, Blogger MMLubis ngawaler ...

Nepangkeun abdi Maria, abdi mah resep pisan kana awug sareng lalab nu namina teh pohpohan (tapi ngaemamna sanes dicampurkeun nya! hehehe)

Kapungkur mah lamun kemping, rerencangan abdi sok ngadamel liwet dina kastrol (nganggo salam-sereh atuh, tong hilap) sareng beuleum peda beureum, ngarendos cengek sareng uyah weh. Hmmmm ... pedo pisan (padahal abdi teh sok barentol upami neda lauk asin atanapi sarupaning pepedaan teh hehe)

 
At 11:03 PM, Blogger liezmaya----> ngawaler ...

karedok leunca anu lada..."nuangna dugi ka nangis", dicocol ku tempe garing sabari dibaturan ku asin gabus....hmmm nikmat.

Bararade yeuh?

 
At 4:53 AM, Anonymous Ratna ngawaler ...

Sim kuring mah nuju tibelat kana cuhcur. Kueh goreng nu didamel tina tipung beas disantenan tambih gula beureum. Nu buleud tea, coklat, hinyay mun diancrubkeun kana cai, giung...tapi pelem...

 

Post a Comment

<< Ka Payun