WSAB: Istilah sunda
Blog Propil warga Bewara keur warga Katuangan sunda Lalakon

Tuesday, August 02, 2005

Istilah sunda

Pamiarsa sadaya hayu ayeuna urang ngumpulkeun istilah istilah Sunda anu unik nu teu jarang eta teh matak pikaseurieun, ditambih upami aya pengalaman dibalik eta... mangga urang bagikeun ka WSAB sadaya....

conto yeuh nya
"Aih eta boneka meni lucu siga laci lalocotan"
"Itu budak geus gede sakeudeung brak nangkarak keudeung bluk nangkuban"
"Nyaiii geura hudang!! Sare wae siga kumbakarna"
"Tatangga anyar teh loba kaboga, tuh tingali bru dijuru bro dipanto ngalayah di tengah imah"
"Geura ka cai kadituh tong murukusunu wae"

pangalaman bodor
Abdi (ophi) chat sareng anggota WSAB Lia..nuju nyarioskeun ttg WSAB sareng postingan berikutnya, Lissy rencang saruangan abdi lebet ka ruangan
Lissy : Have you meet our Boss, what did he say?
Ophi : *sibuk ngetik* ...oh nu eta..enya eta
Lissy : Whaaaaaat? what are you talking about?
Ophi : *teu acan nyadar, masih ngetik * kela atuhhh kelaaaa
Lissy : Sophiii...whaaattt I dont understand you at all...what do you mean?
Ophi : *gubraghh* ooppsss sorry sorry....I was talking with my friend...

Pangalaman abdi, Lia nuju ngobrol sareng Irma dina YM
Irma : Lia sono teu ngadangu istilah-istilah sunda nu lucu
Lia : Puguh ge sono
Irma : Didinya sok ngadangu "teu uyahan"?
Lia : Tara da caroge abdi mah uyahan malah mah pangset

Mangga atuh nu sanes urang babagi!!

11 Waleran:

At 4:23 PM, Blogger Lia ngawaler ...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 11:10 PM, Blogger Ophi ngawaler ...

naha ieu teh tentang istilah2 jadi resep...hihi huahahahaha...roro jadi bodor...eta tulisannya reuseuppp...hihihihi eh uyahan pangset teh naon.teu ngarti...huhuhu

 
At 2:51 AM, Blogger TomInta family ngawaler ...

Ophi teu ngarti "pangset"? asin pisan hartina teh.
Abdi mah leungiteun "nurus tunjung" "sibedul teh" "ocon" jeung sajabana... jeung sajabana...ngke mun emut deui posting deui. Duakeunnya ieu kabogoh nuju teu damang... hiks...

 
At 5:09 AM, Blogger Shafiyya Ibrahim ngawaler ...

aduh ophi kocak abis..ajarin sekalian atuh si lissy nyunda..:))

asli bacanya masih ketawa

-ari-

 
At 7:50 AM, Blogger Cerita Kita.. IrmaYogaSyifaFira ngawaler ...

hihihi teh ophi, sami, irma ge hayang seuri yeuh maca komenna si teh roro. Teh roro, kamana wae atuh ieu teh? Maca artikel nu mana nya ieu teh? hehe..

hmm.. ttg istilah sunda, naon deui nya, seueur pisan atuh da istilah2 teh. hmm.. mureungkeud? ngahodhod? kabulusan? hihihi.. terang teu? :P Teras aya deui, meureukeudeuweung? kumaonam? :) Soookk lahh, saha nu ngartos ngacuunngg! hihi :P

 
At 10:12 AM, Blogger Wanita Sunda Antar Benua ngawaler ...

ophiii... teu kabayang eta si Lissy.. kumaha mun manehna ngajawab basa sunda nya hihihi..

gareulis euy potona !

intan
(punten abdi nganggo idna wsab, teu boga blogger account

 
At 10:28 AM, Blogger roro ngawaler ...

@Ophi & Irma: ih, da tadina mah Bu Lia ngadamel pengumuman ngeunaan katuangan sunda tea handapeun istilah sunda hiihihihi, maklum komen kahiji, janten apal sateuacan sensor :d

Ke lah dihapus, matak lieur anu maos :)

 
At 10:37 AM, Blogger Lia ngawaler ...

Rumaos lepat...punten muhun abdi tadina ngadambel pengumuman handapeun istilah teh ngeunaan ngempelkeun resep katuangan sunda nu diposting sateuacana. Tapi kaemutna bilih matak janten teu nyambung dihapus deui padahal Teh Roro tos komen.
Punten sakali deui hapunten pisan. Mangga teraskeun

 
At 9:04 PM, Blogger Nia ngawaler ...

Hihihi ... Ophi bodor pisan, karunya teuing neng Lissy na ... :D, carita na salah kamar nya ...

Eta, eta Teh Roro nya salah pengertian jg ... :D

Ari teu boga cedo teh ... arti na ga' tahu malu nya ??... cedo bahasa kasar yah ?

 
At 10:29 PM, Blogger Ophi ngawaler ...

Nambihan deui ahhh

1. Meuni lila lila teuing nyai teh abdi ti tadi *dipelak* wae...artina saking lamina dipelak siga pohon

2. Tong loba *waduk* ah titadi.., artina bohong

3. *Lieur ceu Om* (ini mah bhs Banjaran, aya nu gelo, namina Ceu Om, osok lulumpatan bari ngagorowok lieur lieur..jadi mun aya nu teu dipikaharti teh..euhh lieur ceu Om...)

4. Ahh meuni seger tos ibak teh, *asa ditumbu umur*...bahasana mamahku

5. euhh *hejo* ningali duit teh!

6. Ehh si akang *asa teu ngadangu iraha teu damangna* ningali jalmi anu rewog emamna..meuni mamayu

7. Si eta mah jelemana *kored* (pelit-red)

8. Muhun sedih ieu teh, ti kamari pun anak teh nuju *kembangan*. Ieu kanggo bayi anu punten nya poo na teh encer, siga kembang2 upami napel dina seprei/sinjang teh (ihhh gilaaa jorox kieu nya...puntenn...)

9. Kunaon maneh *hareeng*? sebenerna kanggo nu alit upami panas tah..nuju hareeng..

 
At 12:33 AM, Blogger Nita ngawaler ...

Lieur ceu om :)) hihihi... alus euy alus..
Saya mah, nu resep keneh mah "ceuk si dodo bari heuay". Dianggo upami bade ngagosip.. hihihi.
"Ah maenya, ceuk saha?"
"Ceunaaahh, ceuk si dodo bari heuay.."
:)

 

Post a Comment

<< Ka Payun