WSAB: Konprensi Akbar Eropa
Blog Propil warga Bewara keur warga WSABCare Katuangan Sunda Lalakon

Sunday, February 26, 2006

Konprensi Akbar Eropa

Inta:
Dinten Jumaah enjing enjing, masih teu acan aya kepastian ti Ophi, janten henteuna para kontingen kopdar WSAB ranting Eropah teh. Dugi ka kemis wengi, statusna masih sami nyaeta :


" Urang ngadua we teh, meh janten kopdarna, rencana bade tabuh 12an ti Koln, dugi ka Dortelweil tabuh 4 an ".


Duh kumaha ieu? abdi sebagai nyonya rumah pan kedah nyayogikeun susuguh. Kedah iraha abdi ngawitan nyiapkeun susuguhna? Pami ngantosan berita kepastian heula, sieun teu kabedag. Pami bade ngawitan disiapkeun, sieun teu janten kadarieuna.
Tuntungna mah bari Bismillah, abdi ngawitan we nyiapkeun sagala susuguh.
Pami janten sarumping ya Alhamdulilah, pami teu janten nya bade dituang ku
nyalira we, mabok maboklah ku soto sapanci ageung hehehe.

Kahoyong teh nyayogikeun susuguh nu "Sunda banget gitu loh". Hmmm diemut emut nyuguhan naon nya?. Tungtungna ieu tah menuna..


Soto Bandung dipilih janten menu utama, ketan bakar
bumbu oncom sebagai menu pendamping, Asinan Bogor sebagai nu sesegerna,
ditambih "sesuatu" sebagai "kejutan" kangge para peserta kopdar.


Ngawitan teh ngaracik bumbu Asinan, mersihan sareng motongan Sawi Asin,Bonteng,toge sareng Ganas. Tos rengse Asinan diracik, teras majeng kana raracik pi soto-eun. Soto beres, ayeuna kantun ngeueum beas ketan kanggo Ketan Bakar. Sambel oncom kaleresan gaduh keneh di freezzer. Tos beres sadaya, Dug we abdi bobo. Sabtu subuh subuh (eh tabuh 6 subuh keneh pan nya?) aya Offline message di YM, eusina kieu



Nyi Ophi: teh kalo ngga jam 4 kita nyampenya jam 5 yah hihihii
Nyi Ophi: ada bonus 1, si kasep ngiring hehehehe
Nyi Ophi: *Icon malu malu Kucing*
Abdi: kasep numana??
Abdi: ngke sms nya kamu brangkatna jam braha
Nyi Ophi: iyah teh
Nyi Ophi: kasep sayah hehehehe
Nyi Ophi: berhasil membujuk soalnya pan plgnya malam pisan
Nyi Ophi: kudu aya lalaki
nyi Ophi: hihihi
Abdi: hebaaaaatttt *bari keprok, bari tatanya dina jero hate, jurus naon nu
dianggo ku Ophi dugi ka MB-na teh janten ngiring?*



Enjing enjing abdi, punlanceuk, punanak, sareng pun alo angkat heula jalan jalan
jalan. Dinten eta teh cuaca teh asa teu pararuguh, meusmeus panas, meumeus mendung. Rada hariweuweus oge kumaha pami hujan??? Ah wae ketang hujan mah da diluar, bumi abdi mah Insya Allah moal bocor hehehe. Tabuh 12.24 aya SMS ti Nyi Ophi eusina kieu:

Ummi kt brangkat jam 12.22 nyampe jam 16.01, nantikan kedatangan kamih hihihi.


Alhamdulilah...Insya Allah jadi oge euy kopdar teh.... cihuuuuyyy

Kasontenakeun hujan miripis di kampung abdi. Ayah nawisan "Mi ntar kita jemput aja temen2 kamu teh. Kursi Irsyad dicopot dulu, Irsyad tunggu dirumah aja sama Dita, atau kalau mau ikut ya dipangku aja sementara kan deket ini".Okeeyyy...nuhun Ayah....
Sing horeng pas prakna mah Irsyad asik ameng sareng Ayahna, janten Abdi sareng Dita we mapah ngajemput rombongan tagoni eh rombongan peserta konprensi :D

Dugi ka Stasiun, tepang we para peserta konferensi WSAB teh, nu ngawitana sok tepang di "dunia Maya" ayeuna mah tepang secara "live". Duh Bungah pisan. Langsung cupiki cupika. Langsung recet :P Komentar Ophi:


"Ih si teteh geuningan leutik, ribut2 hayang diet teh sugan teh gede galabak pek teh leutik kieu"


Halah si Ophi sigana lapar pisan tah dugi ka socana rada rabun hehehe atuda maenya abdi galabag kieu disebat leutik :-( Nyi Intan mah seura seuri we, sigana reuwas tah ningali saya saingan bawelna sareng Ophi heuheuheu.

Sabot rarecet teh para wanita sunda, dipengkereun aya nu Kasep nuju seura
seuri imut. Eta teh MB-na Ophi. Seserengehan panginten ngabatin kieu nya


"hmmm penderitaan saya sudah dimulai"


hehehehe Dasarnya ari mantan fotomodel mah, di stasiun keneh urang teh difoto heula, teu paduli hujan teu paduli batur nu molongo teu ngartieun obrolan urang hihihi. Saha deui nu motret, tangtos MB atuh. Nuhunnya MB.


Teras mapah we urang sadaya menuju Pondok Dortelweil Indah. Ari mapah teh, Abdi sareng Dita, teras Intan sareng Ophi dipengkereun Abdi, teras MB dipangpengkerna (Asa ngangon pangintennya MB teh? heuheuheu). Bari ngobrol kaditu kadieu, bari tungtungna kakara sadar mun Urang teh meni siga PGII pisan, Petruk Gareng Iring iringan :D.

Ophi

Enjing2 abdi atos sumanget pisan, soalna tos aya kabar ti Intan, tiasa Sabtu ieu ka Kopdar WSAB. Saatosna ngedalkeun sagala jurus rayuan, akhirna abdi tiasa ngagandol MB hihihi. Angkat ti Bonn tabuh 10, tos siap babawaan nyandak buah (mangga teh basa sunda buah pan nya?) kanggo asinan.

MB tos siap sareng camilan kanggo di kareta, saya ngadamel mie goreng weh kanggo emam. Singkat carita tabuh 12.22, tos tepang sareng Intan di Stasiun. Perjalanan 3 jam teu karaos dan seep ku ngobrol sareng kulem hihihi.



Sampai Friedberg, Intan naros Ophi ..

kaambeu bau2 naon teu? Ceuk saya teh alah Intaann, tos kacium eta soto bandung hihihi.


Dugi ka Dortelweil disambut ku hujan. Teu lami, dongkap teh Inta sareng alo-na , aduhh asa anehhhh tepang live kieu...hihihi. Ningali teh Inta asa tos lami kenalna, pdhl nembe pok didieunya. Ti dinya urang mapah ka bumi teh Inta, ngobrol bari gogorowokan da teh Inta di payun teras kadua abdi sama Intan, katilu MB di pengker. Teh Inta teh pas di jalan, ujug ujug meper ka pipir sugan teh tos dugi, atuh urang sadaya ngiring mipir oge . Teh Inta ngagorowok..

ehhh naha pipilueun hihihi. Apekteh maksud teh Inta meh ngajajar jadi ngobrolna enak..hahahhaha.


Alhamdulillah, akhirna dugi ka bumi teh Inta setelah melewati lima bukit dan lima sungai ..(hiperbola hihihi). Asikkk......

Intan
Enjing2 tepang jeung profesor2 heula.. duh abdi teh geus males pisan 'sabtu gitu lohh' sebenerna ieu teh kirang komunikasi, abdi pan ngunjungi prof S di Koln sareng hoyong tepang prof A ti Aachen.

S ngaayakeun gathering di kantorna sabtu2, S teu terang yen abdi teh tos tepang sareng A poe sateuacana dugi ka wengi. A tos hayang uih ka bumina, abdi ge tos ateul hoyong ka Dortelweil. Janten baraued we eta duaan teh abdi sareng profesor A nu aya..

Tabuh 11.35 akhirna A nyarios yen anjeunna bade angkat ka Aachen ayeuna. S ngajakan makan siang heula, tapi A hayang uih wae… Abdi langsung sorak dina jero hate..

Euleuh janten oge ka Dortelweil teh!

Tabuh 12-an nepi ka stasiun, langsung nelpon Ophi
*Ophi kamu dimana? Saya udah di stasiun*
Wahh langsung eta mah Ophi jeung MB lumpat gancang ti Neuemarkt da tinggal 7 menit deui dugi ka karetana angkat…

Alhamdulillah kakejar oge ... abdi langsung reuwas ningali perbekalanna Ophi..lengkap pisan geuning.. beh akrab sa-tupperware tiluan emam mie goreng hihihi

Carita perjalanana sareng carita ka pondok dortelweil indah mah kirang leuwih sami jeung caritana Ophi..

Nambihan saeutik, nuju di stasiun (duh naonnya namina? Giessen tan -op hihihi red) aya nu siga urang indonesia tapi siga india oge. Ceuk Ophi teh sanes ah, india ieu mah… Ari MB ngadangukeun aranjeuna nyarios..

lahh itu mah bukan indonesia lagi.. jawa ! ceuk MB teh.. naha kitu ? da nyarios (dengan medoknya) gleiss (jalur) piro ? lol
MB sigana atoh aya baladna hihihi.

Sampai Dortelweil disambut hujan rintik2… sarasa di Bogor euy, aya hujan panon ceuk abdi teh.. eh naha hujan poyan jadi hujan panon hihihi..sieun atuh hujan panon mah..

Kompleks perumahanna teh Inta oge sarasa di Taman Jasmine di Bogor kitu.. apalagi dugi ka bumi tos aya Asinan adeuhhh Bogor pisaaaan, abdi asa di bumi nyalira. Teras ketan bakar oncom & soto bandung (nyeratna ge bari ngacay deui yeuh) duh nuhun pisan t'Inta *hugs*

Ophi, Inta, Intan

Saatos kumpul sadayana mulai weh eta konferensi teh, nyaeta emam hihihi. Sateuacana uplek heula didapur, mesekan mangga. Teras urang ngobrol2 sareng emam tangtuna hihihi meni receeeetttt

Mulai ti ketan bakar, asinan soto bandung. Irsyad meuni atoh seueur tamu, boh MB satreng MT tos ngobrol deui. MB sareng MT ngobrolna meni karaleum...anteng... rada benten sareng para wanita nu rada recet ;)

Nuju nekul2 emam, jol teh Inta nyarios, ieu aya kejutan kanggo ibu2 konprensi.Euhhh apekteh Kodasari maskot kopdar sebagai makanan kejutan nu ku Teh inta disebat diluhur.. abdi langsung terharu, bagja seung reuwas hihihihihi. Lagsung foto momen pertemuan kembali sareng kodasari huhuyyyyy . Ai Intan mah apekteh pertama kali da terang kodasari geuning pedes pisan saurna..tapi meuni raos.. sesah distop tos ceurik seuhah oge hihihi..




Tos beres emam, ngobrol2 deui. Irsyad meuni lucu sareng pinter, karesepna Thomas nu kareta api biru tea. Intan ngabaturan ameng di computer dugi ka Thomasna bobo *saurIrsyad ieu teh*
Ngobrol meuni ngalur ngidul gandeng seng recet, teu karaos waktu meuni nyerelek.

Inta

Waktos 3 jam teh meni asa hiber. Teu karaos Rombongan teh tos kedah siap2 mulih deui. Akibat salah maos jadwal kareta, janten rada gura giru da kedah ngudag kareta. Untung MT tiasa ngajajapkeun. Tapi panginten sanes milik rombongan mulih nganggo kareta nu angkat jam eta. Dugi ka stasiun kareta teh pas ngageuleuyeung..... hiks.... Tapi teu kenging lami lami kuciwana. sapertos judul pilem...
"Arini masih ada kereta yang akan lewat" rombongan masih tiasa nganggo kareta nu jam berikutna, tapiiii kedah ti Frankfurt angkatna.

Briiing atuh rombongan teh ka Frankfurt. taaahh geuning aya hikmah sanesna.... rombongan janten tiasa ningali frankfurt diwaktu wengi sanajan ngan sakedap tapi lumayan lah, mun saur urang sonoh mah Better than nothing alias tamba henteu kitu tah hehehehe. Wengi jam 1, rombongan ti Bonn tos dongkap di bumi. Abdi meuni haneut hate, tos kopdar ranting eropa. Mugia dipaparin panjang yuswa...panjang rizkina.... Insya Allah urang tepang deui sanes waktos.

Terakhir, ieu foto gaya nu gareulis sareng alona teh Inta : Dita.


Carita persi sanes seng foto2 sanes tiasa ditingali di Inta, Ophi sareng Intan

12 Waleran:

At 7:51 PM, Anonymous Lia ngawaler ...

kabitaaaaaa

 
At 8:00 PM, Anonymous Lia deui ngawaler ...

Tadi mah can dibaca sadayana hoyong geura kahiji komenna...ayeuna tos tuntas di-aos...komenna Hebat. Dongengna resep, tuangeunna Raos, kabagjaan lengkep...amiinnn kana du'ana mugia tepang deui hiji waktos.

Amin *bari rada nginghak ku ngirng bingah yeuh*

 
At 8:16 PM, Blogger Mama Zaza ngawaler ...

eueluh...aya soto bandung.. kabita ih.. :(

saya terang, saha eta nu ceurik sareng emam gurilem, hehehe.... :)

 
At 9:22 PM, Blogger BundaZidan&Syifa ngawaler ...

Huahhahaa.. eta PGII saha nu Petruk saha nu Gareng.. da aya na Bagong seng Semar, sanes? Hahaha

Ophi, ih eta foto diblurkeun kitu siga di PosKota wae... hhahaha..
SEORANG WANITA TERTANGKAP BASAH SEDANG MENYANTAP GURILEM!

 
At 9:30 PM, Blogger Nana ngawaler ...

huaaaaa......ngiring bingah ,akhirna aya berita oge kopdar ti eropa:-)aduh meuni jadi terharu kieu yeuh...

euleuh eta potona meuni gareulis euy gaya indihe:)

Teh intaaaa.....hoyong ih eta ketan srg oncomna meuni pikabitaeun,wah...kudu pulkam yeuh.....teh resepnya dong teh resep:)

 
At 9:40 PM, Blogger Deasy Roberts. ngawaler ...

Asoyyy euy.....seru caritana !.

Eta "terdakwa" nu dicoreng matana sahanya?

 
At 12:54 AM, Blogger Fie ngawaler ...

hmmmmm kacipta eta meni terharu ningali sakadang gurielm ... eleuh-eleuh kerunya nyaaa nu ngumbara teh tepi kakituna kana katuangan nu cipta2 .... hehhehehe ....

 
At 2:33 AM, Blogger Nia ngawaler ...

Aduh, meuni resep ningali anu tos katemuan ... jadi hoyong *ketan, gurilem,asian nana* .... :D

Hihihi ... meuni ka imut2 sadayana, gareulis deuih ... foto Ophi anu keur bobo, siap ngacay kitu .... *kabur* ... banyol, Phi hehehe ...

 
At 6:36 PM, Anonymous yanti ngawaler ...

abdi nu di bandung ge tos lami teu neda gurilem Kodasari :P

 
At 3:24 PM, Blogger merlyna lim ngawaler ...

waduuuuh....meuni tega nya... ieu abdi sirik bin ngacay maos carita kopdar eropa sareng ningal eta foto2 emaman nu aduhai bin bahenol...hehehe.
hoyoooooong euuuuuy!

 
At 5:22 PM, Anonymous ica ngawaler ...

hiks bagi sambel oncomnaaaaaaa hihi meni tega surega merega rega ih si teteh inta , tong di pelem ah sambelna jd ngacay yeuh hihi

 
At 12:57 AM, Blogger TomInta family ngawaler ...

Ca,...sanes Inta nu motretan tuangeuna mah... leres Ca... sanes abdi...ampuuunn :D Puntennya pami janten kabita.
Atuh sok geura lalumpat ka Lembang.
Pami bade ngadamel nyalira... Insya Allah ngke diserat resepna.... mugi2 abdi teu hilap....

 

Post a Comment

<< Ka Payun