WSAB: Bongan!
Blog Propil warga Bewara keur warga WSABCare Katuangan Sunda Lalakon

Monday, October 24, 2005

Bongan!

Waktos abdi nuju di ruangan kampus, kakuping ti luar sora brak bruk anu ngalih ruangan. Di dieu teh nuju usum ngaralih ruangan da kampusna nuju direnopasi tea. Teras abdi teh naros ka Stefan, tos ditranslate nya, maenya si bule nyarios Sunda hihihi, manehna mah terangna ngan hiji bahasa Indonesia nyaeta
Diaaaam!
Margina manehna naros naon bahasa Indonesia na Tutup mulutmu, penting saurna soalna tiasa dianggo cenah upami abdi gandeng..hihi

Dugi mana tadi nya? oh muhun obrolan kieu..
A : Eta saha nu pindahan
S : Prof B
A : ih abdi mah tara da ningali eta prof sanajan tos didieu 6 bulan teh
S : maenya sih, sok geura tingali ka luar

Abdi teh kaluar weh..pantomim tea keketeyepan, api api bolak balik di payuneun kamar eta prof teh.

Apekteh profesor eta teh teu aya, ngan aya ibu sekretaris sareng mahasiswa nu sok parkir sapedah barengan abdi.

Lapor weh ka stefan teh...
A : Teu aya ah..eta ngan aya si ibu jeung mahasiswa
S : Mahasiswa mana?
A : Eta nu leutik, kacamatana teh kacamata gaul, terus naek sepedah siga abdi

Stefan pipilueun ka luar, ningali , teras manehna langsung masihan terang ka abdi..
Apektehh etaaaaaaaaaaaa si prof teh.

Gubraghhh...reuwas atuh
Ai abdi teh mun tepang ngan halli hallo bae deui. Sok akrab, da sugan teh mahasiswa oge siga abdi, dangdanan ge teu rapi2 amat, nganggo kaos oge, da osok pendak enjing2 markir sepeda pas barengan dongkap.

Ari didieu mun sareng professor umumna kedah Guten Tag..kitu selamat siang henteu halli hallo hungkul. Tah eta nya mun salah menilai teh...

Kedahna kumaha tah ibu2 dan gadis2? Kudu rapih meh katingali yen prof atau siga manehna wae? atanapi urangna tidak menjudge? Da sesah atuh, cobi weh sering urang nyarios, ah maenya eta si bos teh, naha kitu dll dlsb..sigana mah normal meureunnya salaku manusa, ningali heula penampilan.

Di kampus abdi kapungkur mah ka murid2 osok nyarankeun kudu rapih tong make sendal ka kampus teh. Meh ngahormat diri sendiri sareng latihan upami bade damel engke panginten kedah rapi upami di kantor resmi mah.

Kadang2 barudak protes, bu teu efek kana IP ceunah.
Nanging sangem abdi mah anggap weh latian rapih engke didamel, diwawancara mah teuteup weh eta penampilan teh dinilai.

Tapi abdi ge teu strik teuing, teu kedah nganggo kameja misalna, kadang2 pami kuliah aya nu disendal diantepkeun weh, ngan pas ujian mah kedah.

Jadi upami aya nu nganggo sendal nuju ujian, ku abdi osok dipiwaran

mangga nak kasep geulis eta tunda sendalna di payuneun kelas, manehna mah ujian weh bari kukulintingan dengan kaki telanjang alias punten ..nyeker tapi bari diseungseurikeun ku nu sanes
.
Tiris nya? bongan da tos di umumkeun.

Da dasarna abdi ge teu resep make sapatu, asa hareudang jeung katutup, mun kenging mah hoyong sendal, santai weh ngajar teh. Tapi asa kumaha nya? Teu sopan kitu? Teu rapih ceuk si mamah mah, atanapi malah dilarang saur senior2 mah.. ceunah teu ngahargaan diri sendiri kitu..

Tah upami damel kumaha? Pernah nya abdi ka notaris, eta teh kantor sekalian bumi, tah pas ngantosan, torojol teh anjeuna sumping nganggo raksukan anu asli rapih pisan, blazer, sapatu lengkep sareng tas tangan, padahal sumping ti bumina.. Ari Irma..tah pan kantor di bumi. Nganggo blazer teu ma? hehehe

Jadi hoyong teurang ari Intan, Nita, Nurul, Patsy sareng saha deui nya? upami ngajar, ka murid2 aya peraturan nganggo sapatu teu nya upami kuliah? Ari praktikum mah jelas sih kedah sapatu demi alasan keamanan. Kumaha tah pengalaman ibu2 miwah gadis2, osok nganggo sendal atanapi sapatu basa sakola kapungkur? atanapi kumaha tah di kampus saena pami kuliah teh, nganggo sapatu atanapi sendal?

Mangga ah babagi nya, eusi komennya tong hilap (admin mode on :D)..
Owkehhhh...Diantosnyaaaaa.....

*)Ophi tea

19 Waleran:

At 5:27 AM, Anonymous Ria ngawaler ...

kekeuh...saya gak bs komen pake bhs sunda. tp tetep boleh donk komen *wink2*. gw sering tuh phi, kuliah pake sendal...jepit lg hehehe. abis kdg males gtu pake spatu (untung ngekos, gak tinggal sama nyokap...kebayang wataw2 =p). 'n skrg, py suami yg gak seneng liat istrinya pake sendal...gak rapih ktnya *nasib*. tp jg hese pake sendal disini...byk pasir tea hihihi...

 
At 5:31 AM, Anonymous Irma ngawaler ...

Waahh hahaha untung teh ophi bukan dosen saya euy baheula! saya teaa penggemar sendal! hehe dan kebetulan, kerjaan saya dulu siaran di radio dan tv. hihhi ga masalah pisan.. pake blazer sambil nyeker! :P
Kalo hrs interview narasumber aja lah, baru pake sepatu. ;)
Tah pami ayeuna, hehehe mangga we taroskeun ka sadaya karyawan abdi. Abdi mah pami teu aya jadwal meeting diluar, moal waka ibak dugi ka waktosna sholat dzuhur. Janten, boro2 ngangge blazer dibumi. Kostum kerja saya celana sontog + kaos oblong. hihihi maap ah.. bukan contoh bos yg baik! :D Asal kerjaan OK dan menghasilkan uang mah, rapi tidak rapi tidak masalah lahh. Leres teu?? :))

 
At 6:54 AM, Blogger willa ngawaler ...

Ari pangalaman teh Willa ngawulang mah...upami guru(dosen) mah kedah ngango sapatu ngawulang teh,ari blazer-blazer kitu da di Indonesia mah hareudang..... janten blus we nu rapi,tong ngango kaos ah teu janten conto kanggo murid atanapi mahasiswa,pan cenah Guru wong atua Ratu janten kedah nyontoan...teu langkung satuju henteuna mah mung masihan lebetan(masukan) we.....teh Willa ngawulang urang asing nu diajar bahasa Indonesia salami 30 taun di Bandung International School,Bandung Aliance School,Intermission for Cross Cultural communication(IMLAC) katelah ibu rapiiiii saur murid-murid teh a very good example! Duka teh?

 
At 12:12 PM, Anonymous roro ngawaler ...

abdi kantos kuliah make sendal capit. tadina teu niat kuliah da mau praktek lapangan tea.

ai kitu teh kelas pinuh, korsi kosong ngan di payun sajah.. kapaksaaaa .....

si bapa dosen selama ngajar biasana melong mahasiswa teh jadi melong wae kana pean abdi...... hahhaa... eraaaa jeung kapooooook

manjur oge eta carana, heheh....

 
At 9:15 PM, Anonymous Eva ngawaler ...

Sammiiii...sobat pisan kana sendal teh, paling banter oge nganggo sapatu sendal nu siga si pitung tea ning pami kuliah teh :)
Hiji waktos aya ibu dosen baru, anom keneh dan...gualaaak pisan saur anjeuna pami nj mt kiliah anjeuna kdah ngangge sepatu. ternyata.....waktos pertemuan pertama di kelas nu ngangge sepatu mung abdi wungkul yang lain....masih setia kana sendal sareng sapatu sandalna...hiks...kasiksa nyalira...teu nyaman tea...

 
At 1:45 AM, Anonymous ica ngawaler ...

samiii hihi kapungkur abdi ge pami kuliah kedah ngangge sapatu, pernah aya rerencangan dipiwarang kaluar harita keneh n teu kengeng ngiring kuliah si bapa eta satu semester, tersinggung cenah teh, asa teu dihargaan ....hihi jadi we kararapok teu ukur bagian si bapak eta, bagian dosen nu sanes ge janten ngarangge sapatu

 
At 3:04 AM, Anonymous afi ngawaler ...

Sok araraneh nya, kadang di budaya urang teh penampilan nu diheulakeun ari otak ditinggalkeun ti tukang. Di Aussie mah komo sendal capit teh jadi tred mark Aussie, mun Aussie Day teh sok di piwarang ngangge ciri khas Aussie cenah, ari cek abdi naon atuh nu dianggo? Cek si bule teh cenah "Thongs". Euleuh gening sendal capit!

 
At 3:05 AM, Anonymous yanis ngawaler ...

yg plg berkesan knp kita hrs pake sepatu...nasehat dosen sayah... biar bisa bedain ke mana perginya..ke WC ato ke kampus...ha......

*punten pisan bu Opi...ngangge basa indonesiah nya...

 
At 9:05 AM, Anonymous Lia ngawaler ...

Di kampus abdi ge aya sababaraha dosen nu ngedahkeun di sapatu aya nu sawios bae, mung umuna sapatu sendal. Tapi ujian wajib sapatu. Pangalaman abdi kantos teh rerencangan bade bimbingan, anjeuna nganggo sendal nambut sapatu abdi, nya dipasihan we apekteh sendalna teh anu 10 cm tea, abdi we kasiksa 2 jam pake sendal jangkung pdhl teu pernah nganggo nu hak-kan.

 
At 11:56 AM, Blogger Ophi ngawaler ...

huahahahahhaha kabayang Lia megal megol pake sapatu hak tinggi hihihii...

 
At 4:47 PM, Anonymous Lia ngawaler ...

enya muhun teh ophi saking teu kiat mah ku abdi dijingjing we si sendal teh, abdina nyeker. Sendal nu gaul tea geuning ah...hihi

 
At 10:09 PM, Anonymous Lia Deui ngawaler ...

nambihan deui :)
eta abdi terang 10 cm teh pedah ku abdi sareng rerencangan diukur si hak sendal teh kana tehel kampus nu ukuran 20 cm tea, bakat ku jangkung atuh da. Muhun nu gaduhna mah pantes da lenjang jangkung alit ari abdi buyetek kieu hihi

 
At 2:12 AM, Blogger Patricia Astrid ngawaler ...

di dieu mah, mun sommer tea nganggo sandal kapit, baju kutung, komo deui nu awewe, katingali kabeh hehe... lha eta ge si dosen kitu we penampilanana. Urang ge tara make nu resmi2 teuing lamun kudu ngajar, sami we jeung barudak, nganggo oblong + jins. Kumaha atuh, semangat masih muda keneh ... iyaah mun di ITB mah sok dicarekan mun nganggo sendal, tapi pan ya eta mah ngelereskeun papatah "di mana bumi dipijak, di situ langit dijunjung .." iya teu hehe ...

 
At 6:39 AM, Anonymous roro ngawaler ...

hahahah... neng patsy.. naon nu katingali kabeh hihihii.... *hush*

 
At 8:12 AM, Blogger Deasy Roberts. ngawaler ...

Phi,cek si profesnong B teh: tah ieu babaturan (sapepedaan)abdi * pas ningali neng inul tina balik tembok*.

Bejakeun ka si Prof atu phi: "necis saeutik atuh prof...".

 
At 6:47 PM, Blogger nurul ngawaler ...

Hihi..
Pangalaman abdi, pas bade ngawulang kelas tambahan, abdi nungguan dosen anu sanes dina panto, epek teh henteu selesai2 eta dosen. Teras abdi nyanggem ka eta dosen,””maaf pak, kelasnya mau dipakai”, eta dosen teh ngajawab kieu,”oh iya, maaf, saya pakai kelasnya agak lama, ya sudah nanti kalau dosennya datang, baru saya keluar,” harrrr...ari abdi teh teu katingali dosen kitu nya? Penampilan tidak meyakinkan kalo begitu, beu! Kadang2 nganggo blazer teh, tapi seseringna mah henteu da di jakarta mah panas bin hot tea.

Ari ka mahasiswa mah tos nyerah, sakumaha manehanana wae lah bade make sendal atanapi nyeker, da sok sesah dipasihan nasehatna hihihi...

 
At 7:34 PM, Blogger mada ngawaler ...

abi di aus (sami sareng the afi).. bener pisan. teu dosen teu mahasiswa.. teu katingali bedana.. sasarengan make calana pondok atawa kutung.. sasarengan make "thongs" alias sedal capit... dosen dosen nu tos PhD oge aranom (eh benernya? lemesna 'ngora?). teu acan dui nyebutna make first name.
intina mah beda culture. da basa nuju kuliah di unpad keneh mah.. boro-boro di sendal.. kudu rapih komo amun nge-tes mah (maklum psikologi tes kaditu kadiyeu).
tapi.. I adore sendal capit. matak betah kuliah didiyeu oge. exam make thongs? aman!!!
uheheuheuhuehue
sok ah kadariyeu nu penggemar sendal. urang sakola didiyeu!!

 
At 12:17 PM, Blogger Nia ngawaler ...

Emang simple nya kanggo sandal ka kampus, tiasa bertelanjang kaki pas duduk ngupingkeun Pak ? Ibu Dosen hehehe ... tapi abdi mah kapok, da pas ujian pedah sepatu na rada terbuka di belakang, di suruh keluar nyari sapatu anu tertutup, jadi beh minjem ka rerencangan, mana coba ukuran nana meuni teu saimbang, abdi mah nganggo ukuran 36 ( pas na mah 35.5 hehehe ... ), ari anu kaduh sapatu na ukuran 38 ... :D, tiharita beh mendingan kanggo sapatu bertali .... :D

 
At 3:03 AM, Anonymous Anonymous ngawaler ...

baheula mah urang maksa mhs kudu atuh disapatu..
ayeuna mah, nganggo sandal ge teu nanaon.. da bener teu ngaruh kana IP.. mun tiasa mah abdi ge hayang ngajar nganggo t-shirt+jeans+sandal :P

btw, kamari urang ka dokter, si ibu dokter teh nganggo sandal da di ruanganna teh, soalnya didieu mah mun dianggo sapatuna pan kotor, jadi nu jadi pasien ge kedah copot sapatu (nyeker atanapi nganggo kaos kaki wungkul)

intan

 

Post a Comment

<< Ka Payun