WSAB: Mesir Nagara Piramid
Blog Propil warga Bewara keur warga WSABCare Katuangan Sunda Lalakon

Thursday, March 09, 2006

Mesir Nagara Piramid

Ngobrolkeun ngeunaan pelesiran, sigana Mesir janten tambih pinuh dina liburan summer atanapi musim panas. Di Cairo jalan-jalan macet dugi ka tengah wengi, Kleub-kleub olahraga pinuh ku kulawarga anu palaputrana latihan atanapi kulawarga nu nyandang murangkalih alit kanggo ngojay.
Kantenan kafe-kafe sabudeureun Walungan Nil

(ah aneh...hihi, Sungai Nil we nya)

Sungai Nil oge pinuh ku turis nu biasana ti nagara-nagara teluk. Duka kunaon tah, turis2 ti nagara teluk teh meni ku resep pelesiran ka Cairo.

Sungai Nil di Cairo

Benten sareng daerah Laut Kaler (North Beach). Basisir beh kaler Mesir justru pinuh ku turis lokal, nu sabagian ageungna mah nya warga Cairo (kausir panginten nya ku turis asing hehe). Pinuhna teh meni ku leres-leres pinuh dugi ka asa hese usik siga sarden dina lebet kaleng kitu lah *mangga wilujeng ngabayangkeun*. Tapi Daerah basisir kaler ieu teh bakal kosong pisan pami ngawitan lebet musim winter (musim tiris), siga kota teu aya jalmian alias kota maot (ah aneh deui wae...kota mati we atuh jengjreng hihi). Margina pami winter karaosna memang tiris pisan, angin lautna nga-es, asa es ...freezing tea lah kitu.

Pantai di North Coast

Daerah tujuan wisata sanes waktos summer nyaeta, kota-kota di sisi laut beureum mmhh Laut Merah saderek..., siga Hurgada, Ein El-Sokhna, Sharm El-Shiekh, eta teh nami-nami kota, sedengkeun kota nu terakhir disebat ayana saatos Terusan Suez di semenanjung Sinai.

(saha nu emut cung!...ieu pelajaran sejarah SMA tah). Tah ieu kota nu kamari aya ledakan bomna teh.

Tah upami di Sharm, seuseurna turis teh ti itali, janten di hotel-hotel atanapi di pertokoan, jalmi-jalmina tariasa basa itali. Kota di daerah sisi Laut Merah ieu mah cenderung konstan karameanna, summer memang langkung rame, tapi pami winter oge teu janten simpe. Ku alatan hawa di daerah ieu mah teu patos tebih antawis summer atanapi winterna. Winter sakitar 23-28, summer teu tebih mung sakira 26-30 derajat Sedengkeun daerah North Beach sareng Cairo mah pami winter temperatur tiasa antawis 2-10 derajat celcius, Summerna 32-41 derajat wuiihhh panas pisaaaannn.


Foto2 Laut Merah
Kenca luhur: Pantai di Sharm El-Shiekh
Katuhu luhur: Pamandangan Lebet Laut di Hurgada
Handap: Tempat ameng di Pantai El-Ain El-Sokhna



Pami ngobrolkeun daerah wisata di Mesir, teu apdol pami teu ngobrolkeun

Pyramid sareng sphinx (duanana ngetop pisan, mung aya di Mesir wungkul)

Sphink anu irungna coplok gara2 perang dunia, sanes gara ditincak ku Obelix nya..hihihi


Pyramid dan Sphinx di Giza

Tapi pami bade kadinya langkung sae tong nuju summer, wuihhhhh wahhh aduuhhh panas pisaannnn eta panonpoe ge meni molotot kitu, margi pas lebet ka pyramid urang teh kedah naek tangga nu asa teu beres beres hehe.

Sabalikna sareng tempat wisata di Luxor & Aswan, nyaeta tempat kuil-kuil kuno, tah pami kadinya tong pas winter, sangem pun lanceuk (abdi ge teu acan kantos kadinya huaaaaa:((), di lebet kuil-kuilna eta tirisss kacida, kedah nganggo acuk nu rangkepan sagala soalna dingding kuilna tina pualam (granit pinten nya pami teu lepat mah).


Kiri: Kuil-2 di Luxor pd malam hari
Kanan: Sungai Nil di Aswan



Nya sakitu wae saalit inpo ngeunaan Mesir, tempat wisata sareng cuacana. Gambaran ngeunaan padang pasir panas dugi ka janten patamorgana (siga disalah sahiji carita Tintin hehe) teu kitu-kitu teuing da, aya waktos dimana hawa nu tiis pisan, aya waktos dimana cuacana raos kanggo jalan2 (sakitar April-Mei atanapi Sept-Okt)

Sok nu bade nganjang ka Mesir, mangga....(eh siga nu kagungan abdi wae hehe). Tong hilap ngontak abdi nya!

Ria wakil Benua Afrika (Mesir teh Afrika gitu loch :D)

*foto2 ti Mbah Google

7 Waleran:

At 6:38 AM, Anonymous Anonymous ngawaler ...

Abdi ngiringgg ka Mesir..asikkk
hoyongg atuh ah ka mesir huhuyyy

eta nya laut maot meuni pikaseurieun huihihihi

 
At 9:15 PM, Blogger teheva ngawaler ...

euleuh..meuni asa diajak jalan-jalan ka Mesir..nuhun Neng inpoh na saee...

 
At 9:50 AM, Blogger TomInta family ngawaler ...

Duh kabita euy hoyong ka Mesir.... Amiiin Insya Allah sugan aya rejeki sareng kasempetana.

Ri ngke pangmasakeun nya? hehe
sareng tong hilap sadiakeun Embe, meh urang anteng ngobrol barudak anteng ameng sareng Embe :D

 
At 8:02 PM, Blogger Senang Susah Sesaat :: Triple S :: ngawaler ...

wah seru katingalina, kapan ya bisa kesana, he he...

pengen sih...

iraha nya..??

 
At 5:40 AM, Anonymous Anonymous ngawaler ...

hoyooooooooonggg! Jaba tos aya nu siap dianjangan asyiikk.


*Lia

 
At 9:49 PM, Blogger merlyna lim ngawaler ...

waaaaaa... janten hoyong ameng ke Mesir yeuuuuuh..... hayu atuh WSAB teh nyaba bareng ka Mesir!

 
At 12:46 PM, Blogger Nia ngawaler ...

Hoyong pisan nganjang ka Mesir, Ria, iraha bade ngajemput abdi na ??? hehehe ...

 

Post a Comment

<< Ka Payun