WSAB: Dilema (non)-TKW
Blog Propil warga Bewara keur warga WSABCare Katuangan Sunda Lalakon

Friday, August 19, 2005

Dilema (non)-TKW

Ieu teh pangalaman pribados, Upami aya nu sami nami sareng alamat, eta mah sanes dihaja, punten wee nya. Heuheuy!

Geuning pindah ka Singapura teh teu sapertos nu dibayangkeun. Sarwa hebat, sarwa ginding, sarwa sagalana lah. Ih ceuk saha? *kiceup-kiceup* Aya hiji dilema abdi di dieu, sering disangki TKW....aduuh Gusti, sanes kukumaha, tapi di dieu teh TKW sok diremehkeun ku warga asli. Komo barudak abdi teh bararodas siga bapana, benten sareng emakna. Hehehe.

Di Jakarta oge abdi sok disangki nikah ka Chinese, kumaha di dieu. Hahaha... Komo deui abdi ngangge jilbab, ah tos lah, kumplit we eta mah. TKW mode on! Padahal di dieu eta para TKW nganggo acuk oge teu pararuguh, eta calana sanes calana pondok deui, saking pondokna.. meuni geuleuh ningali na oge!

Puncakna dina minggon kapengker, haritana teh abdi ka dokter gigi, pas di payun dina meja susterna, abdi dipiwarang nyerat appointment hoyong kaping sabaraha tiasa balik ka ditu deui. Abdi teh bingung, nu kapikir teh kumaha budak di bumi nya, teu aya nu ngajaga. Teras abdi teh sasauran ka manehna:
"I have two children at home, so I'll contact you later to make this appointment."

Eh geuning ari pok teh manehna sasauran kieu:
"OK, You better talk to your majikan first.."

Hah? Naon? Dunungan? Dunungan saha? Gustiii... Jadi abdi teh disangka TKW deui? Ieu teh kedahna marah atawa seuri nya? Teras abdi sasauran,
"No, i'll talk to my husband first."
"Oooh.. you're husband here also? Work here?"
"Yes, of course.."
"Oooh, sorry.. so the children...?"
"Yeah, they are my children!!"
"Ooppss.. sorry!"

Manehna balem. Isin.

Uggggh... teu acan ngaraosan ditabok jelma sakampung meureun nya? Hahaha. Teras abdi nyarios ka caroge. Ih anjeuna keuheuleun pisan,
"Mestinya Bunda protes biar mereka tahu diri dan tidak membeda-bedakan orang dari predikat dan statusnya.."

Ah, enya ah.. Abdi bade protes engke mun balik deui kaditu. Tapi kumaha mulai na nya? Teu puguh atuh lamun ujug-ujug abdi protes.

Nah, pastina sanes abdi wungkul nu gaduh cerita kieu, seputar TKW, kumargi seueur rerencangan abdi anu sanes nu sami nasibna. Aya nu leuwih parah. Pang seueur na di imigrasi cenah. Mun teu katingali ginding sareng eta panangan teu katutup sareng emas sagede-gede baliung, tah pasti disangka TKW! Saha anu gaduh tips and tricks supados abdi teu disangka TKW deui, mangga diantosan ku abdi.. *kiceup-kiceup atoheun*

by Inong

14 Waleran:

At 1:23 PM, Anonymous roro ngawaler ...

Ahhh jadi emut, wangsul sasih februari kamari.

Pami Inongmah dikitukeun teh ku jalma batur, abdi mah ku bangsa sorangan heheh...

Harita di cengkareng, bet ku si petugas teh ditunjukeun: "tuh kaditu cenah".

Atuh nurut weee.. maklum kabiasaan taat ka petugas di dieu. Ai kitu teh dipiwarang ngantri seng TKW.

Aih pikasebeleun, untung kaburu sadar. Teras naros deui ka petugas sanes anu sugan wee radi jejeg. Hihi...

Meureun enya katingali jiga TKW da perjalanan 35 jam tea. Pikasebeleun.. kudu na mah di sue tah nu kararitu teh..

Ehh hihih.., sanes masihan tips trick ieu mah kalahkan emosi...

 
At 3:27 PM, Blogger TomInta family ngawaler ...

Nong, diwartosan ku rerencangan di Malaysia... saurna teh "hese Ta kudu ngomong deui kudu ngomong deui, ngajelaskeun mun urang lain TKW.. da geuning nu hiji ngarti nu sejen teu ngarti...cape ngomongna" kitu saur rerencangan teh, pedah Inta protes, atuh "ngomong yen urang lain TKW" saur anjeuna mah jurusna teh " Speak when you need it, just show your attitude, they will know who you are" kitu saurna Nong. Pami nyarios ulah ngayayay.... langsung bantai kitu ceunah, hihihi mugi2 kaanggo nya Nong.
Sing sabar ya Nong...;)

 
At 4:33 PM, Blogger munir's family ngawaler ...

muhun leres saurna inta, langsung "tunjukin identitas", tp ari di korea mah abdi ge disangka TKI tp ku sanes TKI, sok ditanya: "kerjanya di pabrik mana mbak?", "kok boleh sih bawa anak?", Urang jawab:
"saya ikut suami, sekolah!". si TKI teh langsung diem...isin..
Tapi sabar wae nya....

 
At 5:32 PM, Anonymous Eva ngawaler ...

Euleuh teh Inong muhun nya sami geuning nasib teh sareng abdi..abong kena penampilan henteu "baranyay matak serab nu ningali" sok teras wae di sangki TKW.Sakapeungmah sok gondok bakating ku mengkel. tapi...apa daya lah da kieu kaayaannana...hiks..hik...darusun nya jalmi teh.
Sanes waktosmah urang ka Tanjung Katong Kompleks yu sareng... urang borong ka toko emas meser nu saageung salender geura..hehehe..

 
At 7:22 PM, Blogger Lia ngawaler ...

Duh nyaah teuing nyi dulur...sing salabar nandangannana. Tapi da lami2 mah aranjeunna bakal ningali yen urang mah benten, Satuju sangem Teh Inta di luhur...ih can kaemut tips lain yeuh...

 
At 7:59 PM, Blogger nurul ngawaler ...

teh inong, meni pikasebeuleun kitu ih..nurustunjung pisan eta pak dokter na..tips and trick na mah, kedah pede wae lah mun kamamana, da sabar mah pan aya balesana engkeu oge..

 
At 12:34 AM, Blogger Ophi ngawaler ...

Kumaha mun di pasihan ID dikalungan saya bukan TKW..hihihi...upami abdi mah seringna disangka penjaga toko...(ieu solusi henteu memecahkan persoalan nya?..kieu weh senyum manis bilang siga yanis sigana okeh tah ..

 
At 1:41 AM, Anonymous Irma ngawaler ...

hahaha boljug tah ideuna teh ophi. turun ti pesawat teh siap-siap nyandak kangkalung ID "SAYA BUKAN TKW"!! hihihi.. Teh Inong, sabar we nya! Orang sabar kan disayang Allah ya. :) Eh, teh ophi, tapi teu spesifik kan nyangkana, teu disangka "penjaga toko kue" kan?? hueheuhehehehe *bong abong seneng ngemil tea geuningan.. hihi

 
At 4:23 AM, Blogger Ophi ngawaler ...

Hihihi Irma...enya tukang donat ceunah, moral ceritana teh Inong dont jugde book tea nya, tapi aya hiji deui pengalaman menyebalkan eta mah di negara sorangan ketang, eta tah nu gareulis di mall2 sok mere2 kertas di parpuman (contoh parpum), ai saya mun lewat teh tara dibere, da euweuh tampang jetset tea meureun..hihi...
dihajakeun bolak balik teuteup weh dilewat..ihh keciaan deh luuu

 
At 12:07 PM, Blogger Nia ngawaler ...

eleuh ... Teh Inong, pangalaman nana ... ngeselkeun oge nya, kitu nya ari batur sok so tahu .... ari abdi mah, sempat nyeuri hate ku seseorang, pas di bilang rek ka US ... eh, rek jadi TKW nya, ceunah .. nya teu nanaon deh hehehe .... :)

 
At 1:17 PM, Anonymous Anonymous ngawaler ...

aduh punten...komennya auf indonesisch..bukan sundanisch...:D

kasian ya para tkw itu...kita kalo disangka tkw juga..orang nilainya tuh..ngeremehin...

suka jengkel kadang..mau tkw mau enggak toh harusnya sami mawon...

nah lho malah keluar jawannya...:D

-ari-

 
At 11:38 AM, Anonymous Irma ngawaler ...

Teh Ophiii
hahahha kuatka nyeri hate? sanes dicolek atuh si spg nu nyebarkeun sampel parfum na!? seuseulan we lah budak geulis nu nurustunjung kitu mah! heuheuhehehe.. Cik atuh neng, ieu abdi nepi ka bulak-balik kieu meuni teu dipasihan sampel salembar-lembar acan.. teu karunya kitu ka abdi!? hihihi :P

 
At 12:32 PM, Blogger Deasy Roberts. ngawaler ...

Salam teh Inong,

Mun pangalaman abdi mah,abdi disangki boss na TKW.
Harita teh abdi sareng pun anak(Yusuf) nuju aya di Dubai,teras aya urang bangsa cina (istri).
Maneh na teh nanya/nyuhun keun di pangmilarikeun TKW(kanggo didamel di restaurant maneh na di KL,Malaysa).
Anjeuna na teh tos janji bade meresen ka abdi sagala.
Cek abdi teh, sorry saya bukan boss na TKW.Yeh...kekeuh weh,si neng sancay (tetep maksa ka abdi).
Aneehh..da harita teh,abdi renceum ku emas da nteu..nganggo kacamata hideng oge nteu(naha atuh disangka boss na TKW).Gelo...!!.

Pangalaman kadua oge sami sareng teh Inong,di s'pore.
Harita teh abdi bade ameng ka orchad Rd ti Robertson Quay hotel(caket sareng s'pore river tea) .
Abdi teh angkat kana taxi,si emang na teh nyarios:
Emang taxi:Where do you from?
Abdi:Indonesia
Emang:What a poor country.
Abdi:what???teu percaya manehna nyarios siga kitu.
Emang:So you working here,then?
Abdi:No...I'm here to visit my husband.
Emang:Hmmmmm?????...*MASA SIH LO?*(bari teu percanteun tea).

Ohh...Geleuh tah ka si emang taxi....meuni hayang nakol kana tarangna nu jenong tea..hehehe...

Kedah na urang teh nya nganggo tanda/ tempelkeun didada urang(I'm not TKW/neng Inem).

 
At 8:14 PM, Blogger Nita ngawaler ...

Ceu Inong, euleuh meni kitu nya...
Sing sabar wae nya ceu, upami aya nu kitu2 deui :)
Saran ti neng ophi, sae oge katingalna.. hihihi.. heureuy.

 

Post a Comment

<< Ka Payun