WSAB: Pangalaman milarian bumi
Blog Propil warga Bewara keur warga WSABCare Katuangan Sunda Lalakon

Wednesday, November 29, 2006

Pangalaman milarian bumi


Milarian bumi di negara batur teh terutama di jerman meuni seueur aturan, panginten oge sesuai budaya didieu sagala kudu pasti sareng terencana. Ieu aya beberapa point nu kedah diperhatikeun


1. Kedah memenuhi sarat minimum perjalmi, aya nu nyarios 15m2, tapi teh aya oge nu nyarios eta teh ngan sarat kanggo kamar tidur hungkul. Sebenerna mah 25m2 per jalmi. Tiasa oge nekat teu bebeja ka nu bogana tapi upami katempuhan paling2 diusir (euleuh paling2 hihihi). Padahal di lembur mah urang pasedek2 sareng ngalampar nya.



2. Kedah nyiapkeun artos jaminan. Dibayarkeun di payun. Ageungna teh 2 nepi 3 kali harga tiis (harga tiis teh harga sewa teu acan listrik). Misalna sewana 3 juta janten kedah gaduh 9 juta kanggo jaminan. Upami tos seep dibalikkeun deui tapi dikirangan kerusakan.



3. Kedah nyiapkeun artos jasa agen, rada pikaseubeuleun soalna teu balik deui. Ageungna dua kali harga tiis. Tapi teu sadaya nganggo kitu, upami beruntung pendak langsung sareng nu gaduhna mah teu kedah mayar agen. Aya oge agen nu narik biayana ti nu boga apartemen, tah ieu mah rada2 asup akalnya (akal nu mbung rugi hihihi).



4. Kedah lapor 3 bulan sebelumna upami bade kaluar, maksadna meh nu bogana tiasa milarian panggantina. Sesahna mun pindah kedah milarian nu pas seep kontrak pas mendak bumi anyar. Upami henteu nya kedah double mayarna.

5. Oh enya kedah siap2 ditolak, da didieu mah sistemna seleksi, janten biasana aya 5 pelamar, ngke saha nu dapet teh sanes saha enggal dia kenging, tapi seleksi ku nu gaduhna. Janten kedah masihan data2 pendukung, atau malah rekomendasi. Aya oge nu gaduhna ti awal tos nyarios, jalmi asing? no no no no no hehehehe.

Sakitu heula carita milarian bumi didieu, aya kisah2 lain nu tiasa dibagi? Mangga ditulis di komennya.

Ophi

nu keur bahagia tos mendak bumi kanggo di Düsseldorf

8 Waleran:

At 7:31 AM, Blogger roro ngawaler ...

watawww... 3 bulan kudu laporan? iiih mun ngadadak kumaha atuh nyaaa...

di abi mah alhamdulillah sabulan memehna wae. mun teu laporan teh di dengda kudu mayar sabulaneun, hehehe...

 
At 3:46 PM, Blogger Fie ngawaler ...

Euleuh meni ribet tur biaya-an kitu nya Phie ... keun teu nanaon atuh da tos bahagia ayeunamah tos kenging tempat nu sesuai sareng kahoyong ......

 
At 6:57 AM, Blogger Lia ngawaler ...

Didieu mah uang jaminan-na sabulan terus nyimpen uang akhir bulan sabulan jadi nu dibayar pas masuk apartemen teh 3 kalieun. 1 bulan awal lebet, kadua, mayar nu bulan terakhir, 3 uang jaminan nu bakal dipotong oge mun aya kerusakan. Nyeta batur mah taliten kana kontrakan teh nya...

 
At 6:52 PM, Blogger teheva ngawaler ...

alhamdulillah...Neng Oph tos di tampi lamaran na (hi..hi..ngalamar bumi)...sing barokah..dipasihan rezeki sehat jeung sajabana...amin.

 
At 9:43 PM, Blogger Bunda ngawaler ...

Akhirna perjuanganmu nak...kengin oge eta apartemen teh...ngiring bingah.

 
At 4:07 PM, Blogger Ina ngawaler ...

Phi...sukurlah tos kenging bumi mah, nyungkeun doana ...da abdi masih milarian...eta berudak oge hoyong kamarna dipisahkeun, janten rada sesah..!

 
At 6:37 AM, Blogger Nia ngawaler ...

Neng Ophi, ngiring bingah oge, tos tiasa kaduh bumi anu anyar ... :clap:

 
At 6:15 AM, Anonymous Anonymous ngawaler ...

Blognya sangat menarik sekali & enak dilihat & enak dibaca, kembangkan selalu kreativitasnya!!!


Kami Jaringan UKM (Usaha Kecil Menengah) Online Indonesia hadir sebagai upaya mendorong terjadinya lingkage bisnis baik antar sesama pelaku usaha kecil & menengah (UKM) maupun dengan salah satu elemen daya saing usaha, yakni jaringan pasar. untuk membangun jaringan pasar
tersebut terdapat dua aspek yang harus dikembangkan, yakni membangun sistem promosi untuk penetrasi pasar dan merawat jaringan pasar untuk mempertahankan pangsa pasar. Pada usaha kecil ketidakmampuan mereka membiayai sisi hilir usaha tersebut disebabkan lebih besarnya investasi yang harus dilakukan relatif jika dibandingkan dengan skala usaha dan siklus usaha. Kehadiran Jaringan UKM Online Indonesia ini diharapkan bisa menjadi inisiator dalam mendorong lingkage bisnis dalam konteks penguatan daya saing usaha kecil (UK).
Jika anda tertarik bergabung dengan JARINGAN UKM ONLINE INDONESIA anda bisa mempelajari lebih dalam tentang JARINGAN UKM ONLINE INDONESIA DI SINI

JARINGAN USAHA KECIL & MENENGAH (UKM) ONLINE INDONESIA

 

Post a Comment

<< Ka Payun